Wilhelmina woonde een groot deel van haar leven op haar lievelingspaleis Het Loo. Deze wandeling gaat door het naast het paleis liggende park. Er is veel te zien. In het oostelijke deel aan de kant van het paleis zijn o.a. de Willemstempel, het paardenkerkhof en een hertenkamp te vinden. Ook loop je daar langs mooie vijvers en sprengen.
Een mooie wandeling uit de wandelgids Twaalf Twentse tochten van Truus Wijnen. De wandeling start net over de Duitse grens bij Watermolen de Haarmühle en het Gasthof met dezelfde naam. Het startpunt van deze route grenst aan het natuurgebied Witte Veen. Het laatste gedeelte van de wandeling loopt hier door heen.
Deze route voert je door het Duitse bos- veen- en moerasgebied dat hemelsbreed ongeveer 7 km van de Twentse plaats Buurse ligt. De wandeling begint in het plaatsje Ottenstein bij Ahaus. De route komt langs St. Antoniusheim, een voormalig klooster. De hele wandeling is 16 km. en kan ook in twee delen worden gelopen.
De route start bij de bushalte in Gorssel en loopt langs de grenspaal van drie marken en over landgoed 't Joppe. Langs de kerk die in 1867 is gebouwd. Verder over het landgoed Amelte. Langs het landhuis, dat in 1915 werd gebouwd. Bijna aan het eind van de wandeling langs het voormalige tramstation Gorssel uit 1926.
Op deze route maak je kennis met de Friezenberg (40,2 m.) en de Apenberg (37 m.) Ook loop je nog over de 36,5 m. hoge Bovenberg. Het terrein is glooiend en het Elsenerveen is met 13 m. boven de zeespiegel het laagste punt. Het landschap van de Borkeld wordt gekenmerkt door grote heidevelden met vennetjes en hoogveen.
In week 2 van 2018 staat het water in de Nederlandse rivieren erg hoog. Daarom werd deze hoogwaterwandeling gelopen op 8 januari. De dagen erna zou het water nog verder stijgen en worden delen van de Waalkade afgesloten. Op 9 januari stroomde de Waalkade onder. De wandeling begint bij het station van Nijmegen.
De wandeling start bij het station Hilversum en gaat langs het Mediapark. Verder door een wandelbos met vijvers, door het Spanderwoud en door de villawijk Trompenberg. De binnenstad met overdekt winkelcentrum door, langs hotel Gooiland en de St. Vituskerk naar het station.
Deze rondwandeling gaat langs de plek waar het dorp Oud-Wolfheze heeft gelegen. De Kapellenheuvel, waar het kerkje stond is nog duidelijk te herkennen in het landschap. Bijna aan het eind van de wandeling passeren we de oude Wodanseiken, die aan de overzijde van de beek staan.
De start van deze wandeling is bij restaurant De Haarmühle. Het is ook mogelijk een ander startpunt te kiezen, bijv. bij de Bosmanteweg. De route gaat langs het Lüntener Fischteich, waar momenteel (november 2018) erg weinig water staat.
Deze gevarieerde wandeling van ongeveer 7 km. voert ons over de landgoederen Warnsborn, Hoog Erf en Vijverberg. Naast loof- en naaldbossen passeren we heidevelden, landbouwgronden, sprengenbeken en vijvers.
Deze wandeling van 10 km voert ons langs stuwwallen, over een oude hessenweg en langs uitgestrekte heidevelden. Onderweg komen we langs drie wildobservatieplaatsen in de vorm van een wildheuvel met bankje. Vanaf de bankjes kijk je uit over de slenken van de heide!
Een rondwandeling over de landgoederen Lichtenbeek, Boschveld en Mariëndaal met als kers op de taart de berceau de Groene Bedstee. Dit afwisselende landschap met graslanden, akkers en bossen kent een rijke historie.
Wandelen langs de rand van het Renkums beekdal, over de flanken van de stuwwal van de Wageningse Berg en door het bos van landgoed de Dorschkamp. Door een koninklijk landgoed en een arboretum. Langs een wijngaard en grafheuvels.
Op 11 februari 2020 staat het water van de Waal bij Nijmegen vrij hoog. De rondwandeling start bij het station van Nijmegen. Lopend door het centrum komen we bij de Waalkade. Wandelend over verschillende bruggen, door het Valkhof en het centrum komen we weer terug bij het station.